Mrz 312020
 

Të nderuar sportdashës, sportistë, bashkëpunëtorë dhe bashkaktivistë! Për deri sa nuk dihen masat që do të ndërmerren në të ardhmen, nuk mund të caktojmë datën e saktë të fillimit të KAMPIONATIT 2020 në Ligën Shqiptare të Futbollit në Austri.

Sipas parashikimeve dhe rezervimit të fushës së futbollit, gjithçka ishte në përgatitje dhe caktuar që të fillohet me ndeshjet e kampionatit 2020, që më datën 19.04.2020.

Megjithatë, paraqitjet e ekipeve dhe kontaktet për informimin e pjesëmarrësve mund të bëhen te anëtarët e kryesisë, si dhe përmes formularit kontaktues.

Për informata të tjera ju njoftojmë me kohë!

Në emër të kryesisë së Ligë Shqiptare të Futbollit në Austri
Ekipi për informim (A.J.)

 31. März 2020
Mrz 022020
 
KONCERTI SHTYHET PËR NJË DITË TJETËR – biletat e blera vlejnë!
Informatat i merrni këtu: Detajet tjera dhe rezervimin e biletave i gjeni këtu (kliko)!

KAMPIONATI 2020 fillön më 19.04.2020 – paraqitja e ekipeve ka filluar!
Formulari për paraqitje është ky – FORMULARI!

_______________________________________

Me kërkesën e ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Vjenë, Z. Bimo, ju njoftojmë se më datën 12.03.2020 (19:00), në Vjenë, mbahet koncerti bëmirës, për të ndihmuar Shqipërinë!

Ju ftojmë të merrni pjesë në koncertin ku marrin pjesë artistë shqiptarë dhe në të cilin do të ketë edhe vepra shqiptare! Detajet i gjeni në fund!

Detajet tjera dhe rezervimin e biletave i gjeni këtu (kliko)!

Në vazhdim programin e koncertit bëmirës kushtuar ndihmës për Shqipërinë, që morëm nga ambasada shqiptare në Vjenë:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Benefiz-Gala-Konzert/ Charity Gala Concert´

Vienna Helps Tirana

Begrüßungsrede/Welcome speech

Zamir Kabo, Drin Kabo

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Violinsonate Nr. 7 in c-Moll Op. 30 Nr. 2/ 1. Satz, 6‘

Acies Quartett

Luigi Boccherini (1743-1805)

Minuetto, 4‘

Günter Haumer

(Genc Tukiçi – piano)

Giuseppe Verdi (1813-1901)

Di Provenza il mar -„La Traviata“,5‘

Enkeleda Kamani

(Genc Tukiçi – piano)

Charles Gounod (1818-1893)

Je Veux Vivre „Roméo et Juliette”, 5‘

Benjamin Ziervogel / Genc Tukiçi

Jules Massenet (1842-1912)

Méditation „Thaïs“,6‘

Ehrengast / Guest of honor

Alessandro Castriota Scanderbeg

(Edlira Dedja, piano)

Vincenzo Bellini (1801-1835)

Ah! Per sempre io ti perdei „I Puritani“, 6‘

Merita Rexha Tershana

Claude Debussy (1862-1918)

Clair de lune „Suite Bergamasque, L. 75: III“, 5‘

Vikena Kamenica

(Merita Rexha Tershana, piano)

Camille Saint-Saëns (1835-1921)

Mon cœur s’ouvre à ta voix „Samson et Dalila“, 5‘

Vikena Kamenica / Enkeleda Kamani

(Merita Rexha Tershana, piano)

Jacques Offenbach (1819-1880)

BarcaroleHoffmanns Erzählungen„, 4‘

E. Kamani / V. Kamenica / G. Haumer

(Merita Rexha Tershana, piano)

Wolfgang Amadeus Mozart

Soave sia il vento (trio) „Così fan tutte“, 4‘

Aciess Quartett

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Air „Orchestral Suite in D major“

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pause/Break

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Genc Tukiçi

Maurice Ravel (1875 -1937)

Boléro„, 5‘

Genc Tukiçi / Acies Quartett

„Bachlegrand“, 4‘

Benjamin Ziervogel / Genc Tukiçi

Vittorio Monti (1868 -1922)

Csárdás“, 5‘

Vikena Kamenica

(Merita Rexha – Tershana, piano)

Kurt Weill (1932 – 2012) / Bertold Brecht (1898 – 1956)

„Nannas Lied“, 3‘

Günter Haumer

(Genc Tukiçi, piano)

Carlos Gardel (1890-935)

Tango, 3‘

Eno Peçi / Maria Radutu

Piano & Dance

Günter Haumer, Enkeleda Kamani

(Genc Tukiçi, piano / Benjamin Ziervogel, violine)

Franz Lehár (1870 – 1958)

Lippen schweigen „Lustige Witwe“, 4‘

Enkeleda Kamani

(Genc Tukiçi, piano)

George Gershwin (1898 – 1937)

Summertime Porgy and Bess, 3‘

Vikena Kamenica

(Genc Tukiçi, piano)

George Gershwin (1898 – 1937)

„By Strauss“, 3‘

Cole Porter (1891 – 1964)

„So, in Love“, 4‘

Enkeleda Kamani / Vikena Kamenica

Prenkë Jakova (1917 – 1969)

Margjelo (Albanisches Lied / Albanian song), 3‘

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Detajet tjera dhe rezervimin e biletave i gjeni këtu (kliko)!

Jeni të mirëpritur dhe ju faleminderit për përkrahje!

Me kërkesë të ambasadës së Republikës së Shqipërisë
dhe në emër të kryesisë së Ligë Shqiptare të Futbollit në Austri

Ekipi ër informim (A.J.)

 2. März 2020
Feb 272020
 

Përmbyllja e suksesshme e „Turneut të Pavarësisë“, që mbahet tradicionalisht për nder të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, e që këtë vit kishte karakter HUMANITAR, krijoi bazën e takimit të kryesisë së Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri me ambasadorin e Republikës së Shqipërisë Z. Roland Bimo.

Në këtë takim, të datës 26.02, në të cilin anëtarët e kryesisë së Ligës Shqiptare u mirëpriten nga ambasadori Bimo, u vlerësua vullneti i qytetarëve për të ndihmuar Shqipërinë në mëkëmbje pas termetit.

Pos individëve që vullnetarisht mbështetën aksionin humanitar, në mbledhjen e mjeteve kontribuuan edhe aktivistët e Ligës Shqiptare së bashku me kryesinë, si dhe gjashtëmbëdhjetë (16) ekipet pjesëmarrëse, që së bashku realizuan shumën në vlerën 2.300 € .

Kryesia e Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri falënderon të gjithë ata që kontribuuan në këtë aktivitet dhe vlerëson lartë punën e aktivistëve dhe cilësinë e mbarëvajtjes së turneut!

Mjetet e mbledhura do të derdhen, pa ndërmjetësues, në buxhetin e Republikës së Shqipërisë, gjë që ishte edhe qëllim i kryesisë, në mënyrë që shuma e mbledhur të shkojë në tërësi aty ku duhet, te organet shtetërore.

Me kërkesën e ambasadorit të ri të Republikës së Kosovës në Vjenë, Z. Pllana, më 24.02, kryesia e Ligës Shqiptare ishte ftuar në takimin zyrtar në ambientet e ambasadës.

Në këtë takim, që në radhë të parë kishte karakter njoftimi në mes të ambasadorit të ri dhe aktivistëve shqiptarë në diasporën shqiptare, u vlerësua puna e aktiviteteve dhjetëvjeçare e Ligës Shqiptare, ku pa ndërprerje kishte aktivitete të njëpasnjëshme.

Ambasadori Pllana ishte i informuar nga stafi i ambasadës rreth aktiviteteve të Ligës Shqiptare dhe ishte mirënjohës për punën e deritashme, ku përmendi edhe vlerën e aktiviteteve të tilla.

Në bisedimet pothuajse dyorëshe, pos tjerash, ambasadori u informua rreth planeve, bashkëpunimeve, vështirësive dhe synimeve të kësaj lige, si dhe u përshkrua shënimi ceremonial i 10 Vjetorit të Ligës Shqiptare, ku ishin ftuar federatat e futbollit, ministritë përkatëse, ambasadat tona dhe zyrtarë të tjerë, që nderuan aktivitetin e veçant me pjesëmarrjne e tyre.

Në fund, ambasadori përgëzoi punën e aktivistëve dhe të kryesisë, gjë që, siç u shpreh ai, nuk është parë kësi aktiviteti askund në botë në mërgatën shqiptare, me kaq shumë vullneti dhe punë.

Në emër të kryesisë falënderojmë ambasadat dhe ambasadorët, Z. Bimo dhe Z. Pllana, për përkrahje dhe respekt në punën tonë!

Ekipi për informim (A.J.)

 

 27. Februar 2020
Feb 172020
 

Sot KOSOVA shënon përvjetorin e shpalljes së pavarësisë, që tashmö gëzon njohje ndërkombëtare, e që ishte rrugë e vështirë dhe e paguar shumë shtrenjtë!

Turneu i djeshëm, i organizuar nga Liga Shqiptare e Futbollit në Austri, i kushtohet pikërisht pavarësisë së Republikës së Kosovës, traditë kjo tash e sa vjet, dhe që mbanë emrin Turneu i Pavarësisë.

Këtë vit turneu kishte karakter humanitar, për të ndihmuar qytetarët dhe qeverinë shqiptare në rimëkëmbje pas termetit që ndodhi në fund të vitit e kaluar në Shqipëri.

Urojmë të gjitha ekipet e paraqitura për pjesëmarrje, që ishin 16 sosh, për kontributin dhe cilësinë në ndeshjet sportive dhe disciplinë!

Po ashtu i falënderojmë të gjithë kontribuesit që mbështetën këtë organizim, që në shuma dhe mënyra të ndryeshme bashkuan vullnetin për të ndihmuar popullin shqiptar!

TURNEU

Ndër ekipet që kaluan në gjysmëfinale ishte AC SHQIPONJA, fitues i turneut, përcjellë me vendin e dytë FRIZER LUDI, që fati i tyre u vendos me penalti. Kurse vendin e tretë e fitoi ekipi WIENGER CF, që po ashtu në penalti fitoj nga FC TIMI, kampion i trefishtë në Ligën Shqiptare të futbollit në Austri.

Pas përpunimit të materialeve do të gjeni më shumë informata, së shpejti!

I falënderojmë të gjithë të pranishmit, për mbështetjen në çdo mënyrë, të gjitha ekipet pjesëmarrëse, të gjithë aktivistët, referët dhe anëtarët tjerë për kontributin e tyre!

Në emër të kryesisë
Ekipi për innformim (A.J.)

 17. Februar 2020
Feb 162020
 

Sot, në TURNEUN E PAVARËSISË, tashmë tradicional, që këtë vit ka KARAKTER HUMANITAR, ndeshen 16 ekipe për të treguar forcat e tyre sportive, se cili ëshë më i mirë.

Mjetet e mbledhura nga organizimi i këtij turneu do të dorëzohen te ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Vjenë, Z. Roland Bimo, të cilat shërbejnë si ndihmë me rastin e termetit, vitin e kaluar, në Shipëri.

Po ashtu, edhe mjetet tjera, nga të gjithë ata që janë bashkuar për të ndihmuar, të cilat deri më tash kanë arritë te organet e Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri, do të mblidhen së bashku dhe të bashkuara do të dorëzohet pas turneut.

I falënderojmë të gjithë mbështetësit, që në çfarë do forme, japën kontributin e tyre në këtë drejtim, kurse ekipeve pjesëmarrëse iu urojmë suksese dhe fair-play gjatë ndeshjeve të sotme!

Në emër të kryesisë
Ekipi për informim (A.J.)

 

Në vazhdim adresa dhe detajet e turneut!

SUKSESE !

 16. Februar 2020