Feb 242019
 

Sot, në mesin e qindra shikuesve dhe sportistëve, u mbajt TURNEU I PAVARËSISË SË KOSOVËS, që tashmë tradicionalisht organizohet nga Liga Shqiptare e Futbollit në Austri. Ky aktivitet ishte i pari i këtij viti, i cili është edhe vit jubilar, ku mbushte 10 vjet nga aktivitet e kësaj lige.

Edhe pse kryesia, gjatë përgatitjeve, kishte parashikuar maksimalish 16 ekipe pjesëmarrëse, nga interesi i madh për pjesëmarrje, kryesia u detyrua të shton numrin në 20 ekipe për këtë turne të futbollit. Vlenë të theksohet se numri i ekipeve ishte plotësuar qysh më shumë se dy java para përfundimit të afatit për paraqitjen e ekipeve, por në mënyrë që të rrisim rrethin e sportdashësve, u vendos për shtimin e nummrit të ekipeve pjesëmarrje.

Hapjen e Turneut e nderuan me ardhjen e tyre edhe dy ambasadorët tanë në Vjenë, ambasadori i Shqipërisë z. Roland Bimo dhe ambasadori i Republikës së Kosovës Z. Sami Ukelli, që edhe pse ditë e diel, gjetën kohë që së bashku zyrtarisht të hapet turneu i futbollit.

Shkurt e shqip, për kurreshtarët që nuk mund të presin! 🙂

Vendi 1 – Besiana

Vendi 2 – Cardo Bau

Vendi 3 – Kërçova

Vendi 4 – Albania

 

Ditën tjetër do të vashdojmë informimin, pas vlerësimit dhe përgatitjes së materialit nga ekiepi teknik.

I falënderojmë të gjithë pjesëmarrësit, stafet diplomatike, sportistët, aktivistët, kuzhinjerët dhe anëtarët e Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri për pjesëmarrje, mbështetje dhe kontributin që dhanë për ta realizuar këtë ditë festive, në mesin e komunitetit tonë! Po ashtu flënderojmë famimljen Bislimi dhe Mexhidin, për përkujdesjen dhe organizimin me kuzhinën

Ekipi për informim (A.J.)

 24. Februar 2019
Feb 232019
 

NJOFTIM!

1. Ditën e diel, më 24.02.2019, në orën 9:30 bëhet hudhja e shortit. Për ekipet që vonohen, për shkaqe organizimi, shortin e tërhjeqin anëtarët e kryesisë, në prezenvën e ekipeve tjera!

2. Që nga sot kërkohen LISTAT E LOJTARËVE nga EKIPET PJESËMARRËSE. Dërgimin mund të bëhet përmes adresës LIGA@futbollishqiptar.eu ose !

3. !

Ju lusim për bashkëpunim!
Urojmë gara të shkëlqyera, duke mos harruar edhe mbështetjen e mjeshtrit tonë me pije dhe ushqim!

 

Ekipi për informim (A.J.)

 

 23. Februar 2019
Feb 232019
 

RREGULLORE

Me të cilën obligohen të gjitha ekipet që t’i lexojnë me vëmendje rregullat e lojës

dhe t’i zbatojnë ato rregulla pa kundërshtime !

 1. Ndeshjet në palestër (Sporthalle), luhen vetëm me mbathje të lejuara – që nuk lënë gjurmë!

 2. Rekuizitat sportive duhet të jenë në përputhje me rregullat e futbollit

  (secili lojtar + portieri i ekipit, duhet të ketë fanellë, brekë, çorapë, patika, mundësisht mbrojtëse të nën-gjurit)

 1. Secili ekip duhet të përzgjedhë një person kontaktues që përfaqëson ekipin dhe është përgjegjës për të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me garat kampionale në futboll

  (disiplinë, mirëmbajtja e pastërtisë, deri te dorëzimi i objekteve në gjendjen si ishin më parë)

 2. Ekipet e fillojnë lojën me 6 lojtarë (5+1)

 3. Rivënia anësore (Auti) bëhet, në sallë me këmbë

 4. Rivënia fundore (Korneri) bëhet me këmbë

 5. Rinisja fundore (Abstos) bëhet me këmbë (KUJDES!!! Nga rivënia mund të shënohet GOL dhe është i vlefshëm)

 6. Ndërrimi i lojtarëve vetëm gjatë ndërprerjes, në rast të kundërt gjuajtje indirekte për kundërshtarin

 7. Kohëzgjatja e lojës 10 minuta (vetëm një herë)

 8. Dënimet për thyerjen e rregullave të lojës janë si në vazhdim:

 • 2 Minuta përjashtimKartoni i kaltër (pasi të shënohet gol nga ekipi kundërshtar – ose pasi të skadojë dënimi prej 2 mitash, ekipi me një lojtar më pak ka të drejt të kompletojë numrin e lojtarëve në fushë)

 • Kartoni i kuq – largim i lojtarit për tërë turneun (pasi të shënohet gol nga ekipi kundërshtar – ose pasi të skadojë dënimi prej 2 mitash, ekipi me një lojtar të ndëshkuar me karton të kuq, ka të drejt të zëvendosëjë lojtarin me një tjetër)

 • Aktorët ose lojtarët që provojnë të shkaktojnë incidente (rrahje, apo tentim prishjeje të ndeshjeve) do të paraqiten në POLICI (Anzeige) dhe i marrin përsipër të gjitha shpenzimet e organizimit dhe natyrisht përjashtohen për tërë kohëzgjatjen e garave!!!

 1. Gjuajtja e lirë (faulli) — distanca e mbrojtësve 5 metra!

 2. Gjuajtja e dënimit (penalltia) — distanca 7 metra, ose sipas fushës (lojtarët tjerë 5 metra larg nga pike e goditjes)

 3. Nisja e lojës – me hedhjen e shortit (lojtarët kundërshtarë qëndrojnë mbi 5 metra nga mesi)

 4. Vlen rregulla e kthimit të topit tek portieri!!! (portieri NUK GUXON ta kapë topin me dorë nëse kthehet nga bashkëlojtarët)

 5. Pozita jashtë loje (ofsajdi) NUK VLEN!!!

 6. Nëse ndeshjet zhvillohen në sallë me mure mbrojtëse, atëherë loja vazhdon deri sa topi të jetë në fushë!

Obligohengjitha ekipett’i lexojnë rregullat e lojës dhe t’i zbaton ato pa kundërshtime!!!

Shumë suksese dhe fat në lojën e futbollit ju uron

 

Komisioni i Garave i

Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri

(A.J.)

 23. Februar 2019
Feb 202019
 

Sot zyrtarisht u përmbyll afati për paraqitjen e ekipeve për pjesëmarrje në „Turneun e Pavarësisë“ në futboll, që mbahet për nder të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.

Pas një interesimi tejet të madh për pjesëmarrje në këtë turne, në takimin e kryesisë, më 17.02.2019, u vendos që numri i paraparë prej 16 ekipeve, të rritej deri në 20, në mënyrë që t´u mundësohet të garojnë edhe disa ekipeve që ishin në listën e pritjes.

Ekipeve tjera, që dëshironin të marrin pjesë, ju kjërkojmë falje, pasi që për arsye të një organizimi sa më të mirë, nuk iu mundësua pjesëmarrja. Lusim këto ekipe që të  qëndojnë afër Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri për organizimet e tjera, në turne, por edhe në Garat Kampionale 2019, që priten të fillojnë në Prill të këtij viti.

Ju rikojtojmë se ky vit është me rëndësi të veçantë, pasi është vit jubilar, ku Liga Shqiptare shënon 10 VJETORIN E THEMELIMIT dhe të aktiviteteve të pandërprera.

Po ashtu ju njoftojmë se afati për paraqitjen e ekipeve në Garat Kampionale 2019, që nga data 17.02.2019 ka filluar dhe paraqitjen e ekipeve mund ta bëni te anëtarët e kryesisë ose përmes formularit kontaktues në faqën tonë zyrtare!

Informatat e tjera publikohen pas përgatitjes së listave dhe orarit garues.

Ju mirëpresim ditën e Diel, në orën 9:30, kur edhe tërhiqet shorti për „Turneun e Pavarësisë“!

Ekipi për informim (A.J.)

 20. Februar 2019
Suffusion theme