Jan 252014
 

Keshilli koordinativ i Shoqatave Shqiptare ne Austri

 

Ne ambientet e komunes nr 10 te qytetit te Vjenes kete te Premte , u mbajt takimi i radhes i Keshillit Koordinativ te Shoqatave Shqipetare ne Austri  gje qe edhe shenon fillimin e aktiviteteve te ketij Keshilli per vitin 2014.

Te pranishem ne kete takim ishin perfaqesues te shume Shoqatave dhe subjekteve Shqiptare si dhe shume individe e te interesuar ( Shoqata 17 Shkurti nga Badeni, Shoqata Humanitare I“Iliret“ Liga Shqiptare e Futbollit ne Austri, Shoqata 12 qershori, Shoqata „Iliria“, Shoqata „Timi“, Shoqata „Aleksander Moisiu“ ), perfaqesues nga Shqiperia,Kosova e Maqedonia .

Te gjithe te pranishmit u pajtuan qe ne emer te Keshillit ne muajin Maj te mbahet Simpoziumi me temen “ 100 Vjetori i luftes se pare botrore dhe Shqipetaret “ ,  ky projekt ishte prezentuar ne mbledhjen e kaluar nga Niq Krasniqi dhe sote definitivisht u caktua edhe stafi qe do ta mbeshtes Niqin ne konkretizimin e ketij projekti ne perberje Petrit Begati dhe  Ajet Shira . Gjithashtu ne lidhje me simpoziumin u morr vendim qe te kontaktohen faktoret relevante te  shkences dhe kultures ne Vjene si dhe dy Ambasadat ajo e shqiperise dhe e Kosoves.

Nga ky takim doli edhe propozimi nga Januz Saliuka per organizimin e javes se kultures Shqipetare ne Austri ku per nje jave te tere do te behej prezantimi i kultures sone ne qytete te ndryshme te Austrise nga shoqata dhe subjekte me origjine nga trojet Shqipetare.Ne lidhje me kete propozim u paraqiten shume diskutues me ide dhe propozime shume konkrte  per te cilat ne mbledhjet e ardheshme te Keshillit do te  mesojme me shume pasi te paraqitet projekti konkret nga propozuesi.

Po ashtu ne kete takim u be prezentimi i projektit te realizuar nga Shoqata Humanitare „Iliret “ per perfundimin e ndertimit te nje shtepie ne Medvegje si dhe aktivitete ne te ardhmen, te pranishmit paten rastin te njihen  me  shume me  projektin nga drejtuesit e kesaj shoqate ( Mexhit Bislimi).

Ne vazhden e shenimit te pavaresise se Kosoves – Shoqata 17 Shkurti nga Badeni  njoftoi per roganizimin dhe mbajtjen e nje aktiviteti kulturor me date 15.02.2014 ne Baden, gjithashtu nga shoqata „VALE“ e mesuesve shqipetare ne Vjene mesuam se do te organizohet nje manifestim me daten 20.02.2014 .

Ne funde te takimit te gjithe te pranishmit ne menyre unanime u pajtuan  qe Keshilli tash e tutje te udhehiqet ( deri nega mesi i muajit Maj) nga nje trup e perkohshme koordinative qe do te kujdeset pe mbarevajtjen dhe organizimin e Keshillit koordinativ ne perberje :  Mirela Shira, Sabri Osmani, Blerim Gashi, Januz Saliuka dhe Abdullah Abdullahu.

Takimi i rradhes do te mbahet ne lokalet e Shoqates “ Iliria“ ne Bürgergasse 13. 1100 Wien 28.02.2014

 ne ora 19:30

Me respekt.

Keshilli Koordinativ.

 25. Januar 2014
Suffusion theme