Feb 272013
 
 

Kuvendi i  Liges Shqiptare te Futbollit ne Austri –LSHFA
 

Ashtu siq ishte paralajmeruar me 24.02.2013 u mbajt Kuvendi i rregullt i LSHAF se me pjesmarrjen e  te ftuarve. Punimet e ketij kuvendi i percollen nga afer edhe mysafire te rastit si perfaqesuesit e Shoqates “ Arberia“ dhe te shoqates “ Aleksander Moisiu“, shoqata e mesueseve dhe prinderve shqiptare „Vale“  pershendeti nga larg  kuvendin dhe zotohet  qe ne te ardhmen per bashkepunin metutjeshem me   LSHFA-ne . Te pranishem nga ekipet qe tani me e kane konfirmuar pjesmarrjen ne gara ishin : FC Timi, FC Megi, FC Vllaznimi, FC Lahuta e Malesise,  FC BISH, SHKS Afrim Zhitia dhe FC Struga . Punimet e kuvendit i percolli edhe perfaqesuesi i FC Shqiponja e cila akoma nuk e ka konfirmuar pjesemarrjen si dhe FC Burimi te cilet munguan me arsye.

Kryetari z. Qani Sylejmani hapi Kuvendin dhe i pershendeti te pranishmit,  u deshiroi suksese ne kampionatin vijues 2013. Ne vazhdim z. Sylejmani dha nje pasqyre mbi zhvillimet ne LSHFA dhe rreth saje, per te arriturat  dhe ngritjen e nivelit sportiv ne LSHFA dhe synimet ne te ardhmen. Me theks te posaqem u cek aspirata per pune me kategorite e moshave te reja,  sidomos ideja per krijimin e liges se junioreve ne kuader te LSHFA se.

Ne vazhdim zevendes arkatari i LSHFAS-se z.Zekirja Emurllai  raportoi mbi gjendjen financiare, raporti i te cilit u miratua  unanimisht nga te pranishmit.

Per  ndryshimet ne rregulloren e garave te pranishmit i njoftoi z. Abdullah Abdullahu dhe u  diskutua per respektimin dhe mesimin me rregullat e lojes ne pergjithesi,  kete sezon te garave do te luhet me rregullat ne fuqi perpos disa ndryshimeve qe jane parapare ne aneks rregulloren e garave e qe ka te beje me kalimin e lojtareve nga nje ekip ne tjetrin dhe respektimin e marreveshjeve ekip lojtar dhe anasjelltas. Kryetari i Komisionit te garave z. Halil Jashari ne vazhdim prezentoi formularet e rinje qe do te aplikohen me rastin e regjistrimit te lojtareve dhe ekipeve ne pergjithesi e te cilat jane te prezentuara edhe ne faqen zyrtare te Liges ne internet.

Te pranishmeve iu prezentua edhe kontrata me Stadiumin ku Liga do ti zhvilloj garat dhe me kushtet te cilat duhet respektuar nga te gjithe, sekretari i liges z.Januz Saliuka ne menyre paraqiti pikat kryesore te kontrates e cila na obloigone  te gjitheve se bashku,  kryesia dhe organet e liges me ekipet ti permbahen kritereve  te kotrates e cila na mundeson nje kualitet te ri ne perputhje me  synimet  tona  ne te ardhmen. Ne vazhdim u diskutua edhe nga delegatet perfaqesues te ekipeve roli dhe rendesia e organzimit me te mire te ndeshjeve ne pergjithesi duke filluar nga terreni, siguria ne fushe e deri te sjellja e lojtareve dhe perfaqesusve te ekipeve, vlen te theksohet diskutimi i Robert Gjinit ,  i Mexhit Bislimit, Musa Thaqi, Adilit te FC BISH, Samet Vinces, Pal Lekajt , Salih Gashi, Hajdar Shabani, Xhevat Xhemaili  etj qe cakun e perbashket kishin disiplinen dhe organizimin me te mire te garave ne pergjithesi.

Nje teme e cila eshte perfolur  dhe ka te beje me tregun e lojtareve brenda  LSHFA-se, me pelqim te shumices se delegateve eshte marre vendim qe asnji ekip nuk guxon te posedon me shume se 22 lojtare te regjistruar. Lajmerim- qlajmerimi i lojatereve eshte  thjeshtesuar dhe nuk eshte  ndonji ngarkese administrative,  keshtu qe ky vendim/kufizim mund te mbulohet.

 Seminari  i  LSHFA-se mbahete me 16.03.2013,  vendi dhe koha ende nuk jane percaktuar por  informacioni do dele me kohe.

 Mund ta quajme edhe nje plage  prej kohesh qe percolli organet e liges,  ne kete kuvend si duket eshte gjetur ilaqi fale angazhimit te mirefillte te delegateve,me zgjedhjen dhe plotesimin e vendeve te hapura ne komisionin disiplinore dhe ate te garave,  keshtu qe komisionet  u plotesuan me anetare te rinje dhe ate si me poshte:

Komisioni Disiplinor 

 Pal Lekaj                    Kryetareikomisionitdisciplinor

Xhevat  Xhemaili

Hajdar  Shabani

Avdyl Gjocaj

Mexhid Bislimi

Komisioni i garave

Halil Jashari                          Krytare i Komisionit

Sali Gashi

Gjon Maksuti

Abdullah Abdullahu

Amir Januzi

 Trajneri i leges  ngel per te ardhmen  Muse Tahiri dhe kotrainer u  zgjodh Muse Regjepi

 Menaxher i Liges u zgjodhe me shumice votash   Januz Saliuka, ndersa Musa Rexhepi nga FC Vllaznimi u zgjodh anetare per keshillin konsultativ qe do te funkcionj ne kuader te Kryesise se zgjeruar per te cilen kryesi secili ekip do te delegoj nje perfaqesues.

 Ndersa Kryesia ekzekutive  po ne te njejtin formacion  si me heret do te vazhdon aktivitetin:

Kryetare                                 Qani Sulejmani

Nenkrytare                             Samet Vinca

Sekretar                                 Januz Saliuka

Zevendessekretar                   Sali Gashi

Arketar                                   Halil Jashari

Zevendesarketare                   Zekirja            Emurllai

 Ne vazhdim te Kuvendit dolen edhe dy propozime nga Abdullah Abdullahu  te cilat zgjuan interesimin e delegateve dhe te pranishmeve,  njeri ka te beje me mundesine e shqyrtimit per krijimit  te nje keshilli koordinativ te  shoqatave dhe subjekteve te tjera Shqipetare qe veprojne ne Vjene dhe rrethine me qellim te ngritjes se kualitetit organizativ dhe atij te perfaqesimit. Propozimi i dyte ka te beje me organizimin e nje peticioni drejtuar OKB, FIFA dhe UEFA  me qellim te senzibilizimit te futbollit Kosovare – pra pranimit te Federates se Futbollit te Kosoves (FFK)  ne FIFA dhe UEFA- organizimi i nje proteste paqesore para selis se OKBse  ne Vjene.

Ne funde nga te ndryshmet u propozua gjithashtu edhe organizimi i nje turniri internacional ne futboll ku do te ftoheshin Federata e Futbollit Shqipetare ne Gjeramni dhe ajo ne Zvicer me qellim te thellimit te bashkepunimit dhe shkembimit te pervojave. Diaspora shqiptare  me potencialin njerzon  i cili eshte i perhapur ne gjithe hapesirat e bashkesise evropiane,  me talentet e ri qe shkelqejne ne klube prestizhgjose evropiane, futbolli ka arrit qe nje mase te madhe te diapores te bashkoje.

 Kuvendi i LSHFA-se                                                             Vjene me 24.02.2013, e diel

filloi ne ora 11:00 , perfundoi ne oren 15:00

ne Rögergasse 16, 1090 Wien

Per Ligen

Menaxheri i Liges

Januz Saliuka.

 

 

 

 27. Februar 2013
Suffusion theme