Mai 052018
 

Java e radhës e kampionatit në Ligën Shqiptare të Futbollit Austri  u zhvillua në një atmosfer sportive si dhe me një disciplin shumë të lartë nga gjitha ekipet garuese në Lshf A.

Futbolli  arriti që në një fushë të gjelbërt të grumbulloj shum të rinjë ku pos lojës së futbollit atë kaluan edhe disa çaste duke shkëmbyer biseda dhe duke u shërbyer me kuzhinën tradicionale shqiptare  nga shum i nderuari Mexhidi.

Siç edhe pritej në këtë kampionat duke u bazuar në shum ekipe të cilat kanë kualitete të larta me lojtar shum cilsore, u zhvilluan disa ndeshje të cilat padyshim  se i takonte epiteti i derbit.

Duke u bazuar edhe nga renditja e tabelës si ekip që ende edhe pas pesë ndeshjeve nuk e njeh as një barazim e gjithsesi edhe as një humbje pra  Deçani si ekip me shum lojrtarë   të mirë zhvillolli ndeshje interesant e të shpejta si dhe   me një kordim shum të mirë arritën këto rezultate .

Pa dyshim  se edhe ekipi Besjana e cila për momenti zë kreun e tabelës ku me një ndeshje më shum të zhvilluar se Deçani pra me tre pikë më shumë se Sv Albania respektivisht Deçani qëndron shum fort në kreun e tabelës ,por edhe Besiana  si ekip me shum lojra të mira po e mban veten shum të përcjellur nga të gjithë adhuruesit e sportit konkretisht futbollit ,një kënaqsi shum e veçant ku para së gjitha disciplina është në nivelin më të lartë të mundshëm.

Fc Vllaznimi ekip që u inkuadrua në Lshf A në këtë kampionat  me ndeshjet e para u tregua edhe një herë se ky ekip meriton një vëzhgim shum serioz ngase posedon një numër të madhë lojtarësh ku kualitetet e tyre është shumë i larta, pra këtë Fc Vllaznimi e ka dëshmuar edhe shum më herët ,një konkurrencë shumë e fortë ku priten ndeshje shum të mira.

Krenaria duke bërë lojra shumë të shkëlqyshme në raundin e parë ,ky fat nuk i përcolli edhe në raundin e dytë por gjithsesi që janë mirë të betonuar në mesin e tabelës dhe pritet me siguri që në të ardhmen të ndryshohet  me lojra shum më të mira,edhe Afrim Zhitia po ashtu posedon shum lojtar ë mirë por gjithsesi se kërkohet një koprdinim më i mirë që të ket rezultate më të mira ,

Fc Timi si dhe Usaj ekipe që kann potencial shum mëtë madh se sa jan të shpalosura kualitetet e tyre deri në kto momente ,pritet që në të ardhmen të tregohen shum mëtë vlefshëm se deri tani.

Kumanova ekipi më i dashur në këtë kampiont ,sepse përbëhet pikërish nga lojtar shum të rinjë në moshë ku të gjith gati janë edhe në studime duke u treguar si shum të sinqert dhe me kulturë të lart sportive meritojnë një vlerësim shum pozitiv nga të gjithë .Për gjith ne është shumë e rëndësishme që ky kampionat po zhvillohet në një atmosfer të shkëlqyeshme me një rrespektim të rregullave si dhe me një kultur sportive .

Për Ligën Shqiptare të Futbollit në Austri,

Kryetari
Halil Jashari

 5. Mai 2018
Suffusion theme