Okt 042013
 
Këshili koordinativ i Shoqatave Shqipëtare në Austri

 

                Ashtu siq ishte paralajmëruar me datë 09.09.2013 u mbajt mbledhja e dyte e Këshillit koordinativ ku te pranishëm ishin shumica e Shoqatave dhe subjekteve Shqipetare  qe jane bashkëthemelues  të  këshillit. Të pranishmit ( përfaqësues te Shoqatave ) bashkarisht u dakorduan që në këtë mbledhje  të delegojnë përfaqësuesit e tyre ne këshill dhe pas kësaj  u bë konstituimi i boshtit te këshillit koordinativ që përbëhet nga te gjitha Shoqatat ( duke u lënë mundesi edhe Shoqatave tjera qe nuk ishin të pranishme në mbledhjen  që në të ardhmen te inkorporohen ne këshill) dhe subjektet shqipëtare në Austri.  Te gjthe ato-a qe deri me sot nuk kane marre pjese ose per arsy te ndyshme nuk kane marre ftese jane te mire se ardhun ne keshillin koordinues te shoqatave shqiptare ne Austri, dhe te pranishmit nese kane dijeni per grupe interesi apo shoqata qe funksionojne ne Austri ngel qe ata vete te ftojne te tjeret per pjesmarrje.
 Rendi i dites:
* Formimi i grupit Koodinativ
* Kalendari i festave dhe aktiviteteve  te shoqatave.
* Prezantimi i projektit Humanitar nga shoqata  „Iliret“
nder te tjera ishin edhe kerkesat per njoftimin elektronik te te gjitha aktiviteteve shqiptare ne Austri, permes postes eletronike dhe kalendarit elektronik,ne nje forme te buletinit informativ.
Per momentin keshilli do kete faqete e LSHFA-se ne posedim te plote per informim gjithashtu edhe Facebook-un!

 

* Grupi kkordinativ deri ne takim e radhes jane Dulla (Abdullah Abdullahu), Petriti (Petrit  Begati)dhe Januzi (Januz Saliuka)
–              perfaqesues te shoqatave ne takimet e ardhme jane:
* SHKA 12 Qershori:  Rolanda (Rolanda Limani), Abedini (Abedin Ahmeti) dhe Salihu Salih         Gashi)
* Shoqata humanitare ILIRET: Haliti (Halit Ramadasni) dhe Mexhidi (Mexhid Bislimi)
* SHKA 17 Shkurti: Tahiri (Tahir Turkaj) dhe Agimi (Agim Gashi)
* SHKS Afrim Zhitija: Nexha (Nexhmedin Lleshi) dhe Ramizi (Ramiz Sahiti)
* FC Timi: Mexhid dhe Vaxhid  Bislimi
* LSHFA. Dulla (Abdullah Abdullahu) dhe Januzi (Januz Saliuka)
* FC Shqiponja:  Luani (Luan Kreka)
* Klubi ishahisteve shqiptare ARBERIA: Kadriu (Kadri Berbati) dhe Avdyli (Avdyl Gjocaj)
* Instituti Kulturor Aleksader Moissi: Pertiti (Petrit Begati)
* Shoqata e prinderve dhe arsimtareve shhqiptare: Osmani  ( Osman Ademi) dhe Haziri            (Hazir Mehmeti)
* Shoqata e shkrimtareve dhe krijueseve shqiptare ne Austri  Aleksader Moisiu: Besimi            (Besim Xhelili) dhe Antoni (Anton Marku)
* Societas Albania: Kujtime Palokaj
* Perfaqesues i shqiptareve nga Mali i Zi:  Sabri Osmani
* Shoqeria Kosova Austriake: Niqi (Niq Krasniqi)
* SV Albania : ende nuk kane marre pjese dhe nuk kane konfirmuar apo  njoftuar        prezentuesit ne keshill
* SHKS Ilirija: ne takimin e fundit nuk morren pjese.
Ne vazhdim Shoqatat paten rastin qe te prezentojne aktivitetin e planifikuar deri ne fund te vitit njera pas tjetres , ketu ja vlen te theksohen aktivitetet  e SHKA  12 Qershori, SHKA 17 Shkurti, Shoqeria Kosova-Austriake, Studente Shqipater nga Societas Albania,  SHKS Afrim Zhitia, Shoqata e Shkrimtareve dhe krijueseve Shqipetare ne Austri, Shoqata Humanitare  Iliret, Klubi i Shahisteve, Instituti  Aleksander Moisiu, Klubet Sportive FC Timi dhe FC Shaiponja dhe nga LSHFA .

 

Kalendari i aktivitetet te shoqatave deri ne fund te vitit 2013:
22.09.2013          LSHFA perbyll kampionatin dhe shpall kampionin e vitit 2013
30.09.2013          Shoqata e shkrimtareve dhe krijueseve shqiptare ne Austri  Aleksader                                              Moisiu: Prezantim ne Pen Club Austria „Ilirikum“ ne gjuhen shqipe dhe                                            Gjermane, projekt i perbashket  me Pen Club Österreich.
                               19.10.2013 Prezentim ne Sazburg-Austri
                               25.11.2013 Vjene
                               23.11.2013 Gjermani
17.11.2013          FC Timi organozon turnirin tradicional te pavaresise ne Futboll
21 -22.11.2013   Ne Teatrin AKZENT shfaqet pjesa teatrale Skenderbeu – Shoqeria Kosovare                     Austriake
24.11.2013          SHKA 17 Shkurti organizon koncert per 101 vjetorin e pavaresise
…………                               SHKS Afrim Zhitija organizon pervjetorine e shoqates, data ngel te                                       njoftohemi?
30.11.2013          SHKA 12 Shkurti per 101 vjetorin e pavaresise organizon Koncert vendi dhe ora                             ngel te njoftohemi me kohe!
5.10.2013            Shoqata Humanitare ILIRET bejne inaugurimimn e shtepise ne Medvegje
Njoftim:              Klubi i shahisteve shqiptare ARBERIA eshte paranuar nga federate e shahut                   ne Austri dhe fillon garat e para ne Tetor 2013.   Ju urojme suksese dhe te                                ju prije fati ne garat e ardhshme!
Kerkesa nga SHKA 17 Shkurti qe nese organozojne ndonje turnir futbolli qfare ofron LSHFA. Liga ju oftron ndihmen organizative per organizim e turneut, qfare nenkupton do i ofroje  te gjithe mjetete teknike qe posedon njiherit mbikqyerjen e rregulloreve te  turnirit.

 

Në përfundim u dh një njoftim i shkurtër nga aktiviteti i Shoqates bamirese ILIRIA e cila   me aktivitetin e saje ka kontribuar në ndërtimin e një shtëpieper nje familje  7 antareshe shqiptare te cilet ishin refugjatene kosove dhe vinin nga  rajoni i Medvegjes.

 

Mbledhja e radhes u caktua për 11 Tetor 2013 në ora 19 në lokalet e Caffee Timi .

 

Me rrespekt  këshilli koordinativ.

 

Dulla, Petriti dhe Januzi

 

 4. Oktober 2013
Suffusion theme