Apr 152013
 

800 Nenshkrime per pranimin e Federates se Futbollit te Kosoves ne FIFA dhe UEFA

 

Organizuar nga LSHFA ( Liga Shqiptare e Futbollit ne Austri) me date 12.04.2013 u finalizua mbledhja e nenshkrimeve ( 800) ne forme Peticioni ne mbeshtetje te pranimit te Federates se Futbollit te Kosoves ne FIFA dhe UEFA, ky Peticion  iu dergua z.Sep Blatter president i FIFA, z.Michel Platini president i UEFA dhe z. Ban Ki-Moon  sekretar i pergjithshem i OKB-se.

Ne kete Peticion  u pershkrua situata e Futbollit ne Republiken e Kosoves  dhe e gjithe sportedashesve qe pa fajin e tyre mbesin akoma te izoluar nga pjesmarrja ne ngjarjet nderkombetare te Futbollit ! U shpreh paknaqesia me faktin se Federata e Futbollit te Kosoves  vazhdon te jet jashte institucioneve nderkombetare te Futbollit, edhe pas  5 viteve pavaresi, edhe pas pranimit te shtetit te Kosoves nag afro 100 shtete te Botes  nder to shtete  ne te cilat jane mbajtur kampionate Boterore dhe  Evropiane te Futbollit  e sidomos fakti se FFK duhet te zhvilloj vetem ndeshje nderkombetare dhe ate vetem me lejen e shtetit te Serbise gje qe kalon te gjitha nivelet e nje logjike te shendosh sportive. Me kete Peticion u kerkua nga institucionet e lartepermendura qe te thirren ne logjiken e shendosh sportive , te lirohen nga paragjykimet politike , te kujtojne gjenocidin qe beri shteti serb mbi popullaten e pafajshme te Kosoves  dhe ne kete menyre te hapin rrugen per pranimin definitiv te FFK ne FIFA dhe UEFA.

Si e cekem me larte kete Peticion e mbeshteten me shume se 800 Bashkeatdhetar  nga  treva te ndryshme Shqipetare, shfrytezojme nga rasti te pershendesim sidomos kontributin e pashoq te z.Vaxhid Bislimi menaxher i FC Timi,z.Mustaf Alija,z.Haki Ramadani, z, Gjon Doda, KF Fortuna nga Oslo me z. Besmir Haxhikadrija, gazetarin Ilijasa  Abazi nga fshati Sllupcan i Kumanoves si dhe Afaristin e njohur nga Vjena  z. Gjevat Balaj  pronar i AlbaKopie  dhe te  gjithe ata qe vune nenshkrimet e tyre ne Peticionin per vancimin e pozites se FFK-se.

 

 

LSHFA

 

Abdullah Abdullahu

 15. April 2013
Suffusion theme