Nov 032013
 
         Liga Shqiptare e Futbollit ne AustriNe nje ambient jashtzakonisht te pershtatshem u mbajte per here te pare Kupa Shqiptare e Futbollit ne Austri  nen organizimin e Liges Shqiptare te Futbollit ne Austri.

 

Te pranishmit  (ekipet futbollistike ) si gjthnje i pershendeti  Kryetari i  lIges z.Qani Sylejmani , i cili dha nje rezyme te shkurter per kampionatin e sapo perfunduar dhe per rendesine e mbajtjes se Kupes e cila do te jet nje gare tradicionale qe do te organizohet nga LSHFA krahas kampionatit te rregullt. Ekipet pjesemarrese ishin pregaditur jashtezakonisht mire per kete kupe  , u treguan ndeshje mjaft te mira ku dominoi  fer play dhe angazhimi i pa shoqe i te gjitha ekipeve per te renditur sa me larte ne tabelen klasifikuese. Tavolina zyrtare e cila edhe udhehoqi me kete gare  perbehej nga perfaqesuesit e LSHFA-se  z. Halil Jashari dhe z. Luan Kreka  qe me pergjegjesi te plote realizuan mbarevajtjen e garave. Ndeshjet si gjithnje me autoritet i drejtuan Fuad Rexhepi dhe Abdullah Abdullahu.
Gara e Kupes Shqipetare u pershkrua nga nje rivalitet i denje  ku qe ne fillim u verejt se ekipi i FC Timi ishte i vendosur qe ta pasuroj vitrinen e tyre te trofeve  edhe me Pokalin e Kupes Shqiptare gje qe edhe me plote merite arriti ta realizoje ne finalen ku perball kishin ekipin e Ternizit qe po ashtu ishte nje ekipe shume kompakte me lojtar jashtzakonisht mire te pregatitur por ekipi i FC Timi u tregua me i mire dhe me te drejte u stolise me Kupen Shqiptare te Austrise. Per vendin e trete forcat i maten ekipi  FC Ordinanca dhe kampioni i LSHFA-se FC Megi  qe kete radhe u paraqit me formacionin e dyte  dhe kuptohet se nuk ishin ne gjendje ti kunderviheshin ekipit Ordinanca qe me te drejte u rradhite si e treta ne kete Kupe.
Siq e thame edhe me larte u treguan lojera mjaft atraktive ku pati lojtare, golashenues e portjer qe  do ti deshironin shume ekipe ne rradhet e tyre shih per kete LSHF- ka marre kontaktet me menaxhere te njohur  Austriak te futbollit per plasimin e talenteve shqipetare  ne ekipet me eminente te futbollit ne Austri .
Ne funde te gares si e do rendi u shpallen me te miret dhe ate si ne vijim:
Dy lojtare merituan epitetine Fer Playit : Esmir Zenuni dhe Simon Capellman,
Ekipi me Fer Play : Ice Dream,
Golashenuesi me i mire:  Gjon Doda nga FC Timi dhe
Portjeri me i mire  : Sami Sukaj nga ekipi Ordinanca.
Vendi i pare -fituesi i  Kupes : FC Timi
Vendi i Dyte : ekipi i Ternizit, Vendi i trete : ekipi Ordinanca dhe Vendi i katert FC Megi
U ndame nga ky aktivitet me shprese se vitin e ardhshem ky sport do te masovizohet edhe me shume nder mergimtaret Shqipetar ne Austri e kontakti per kete aktivitet  tani me eshte i njohur- LSHFA.
 
Me rrespekt, 3 Nentor 2013
Kryesia e LSHFA
 3. November 2013
Suffusion theme