Nov 252019
 

Përfundoi aktiviteti i fundit për vitin 2019 i Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri, me Kupën e Diasporës, TURNEUN tradicional të quajtur „GARAT E KUPËS 2019“, i cili u mbajt për nder të 28 NËNTORIT, ditës së PAVARËSISË SË SHQIPËRISË.

Fitues i KUPËS është ekipi i Ligës Shqiptare „SV ALBANIA“, që me meritë, me lojë dhe kualitet të lartë treguan futboll cilëlsor.

Edhe pse kishte kërkesa për rritjen e numrin të ekipeve garuese, kryesia e ligës vendosi të mbetet në 16 numri i tyre, ashtu sikur që ishte planifikuar. Ekipeve që shprehën dëshirën, por që nuk u morën në sistemin garave, ju shprehim keqardhej dhe i falënderojmë për mirëkuptimin që treguan, me shpresë që të na bahskohen në aktivitetet tona të tjera.

Po ashqu ekipeve që treguan gatishmëri për pjesëmarrje në KAMPIONATIN 2020, i mirëpresim që sot të bëjnë paraqitjet e tyre.

E veçant ishte cilësia e të gjitha ekipeve, pa asnjë përjashtim, për nga niveli që treguan në fushëlojë, gjë që u mirëprit me çdo lavdatë. Kjo ua vështirësoj shumë ekipeve, që ishin favorit, të shkëputen më herët nga garat, por të vetëdijshëm që treguan forcat e tyre maksimale për të mbrojtur rezultatet në fushë.

Falënderojmë Ministrinë e Diasporës të Republikës së Kosovës për mbështjetjen në këtë turne, si dhe për bashkëlpunimet tona shumëvjeçare!

Po ashtu falënderojmë të gjithë ata që ndihmuan në mbajtjen e këtyre garave, si në ushqim, me pije dhe në mënyra të tjera! Falënderojmë edhe KKSHSHA për bashkëpunim gjatë Javëve të Kulturës Shqiptare, projekt tashmë tradicional, e që fillimisht të inicuar dhe të realizuar kryesisht nga aktivistët e Ligës Shqiptare!

Po ashtu falënderojmë të gjithë bashkëpunëtorët dhe aktivistës në Ligën Shqiptare, që treguan nivel të lartë, cilësi, dhe profesionizëm në kryerjen e detyrave në këtë turne por edhe gjatë viteve, e sidomos në vitin 2019, i cili ishte më i ngarkuar, pasi që ishte edhe vit jubilar, që shënoj 10 VJETORIN e Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri!

Duke ju dëshiruar çdo të mirë në festat e fundvitit, ju falënderojmë edhe një herë të gjithëve për sukseset tona që arritëm sëbashku!

Në emër të kryesisë
Ekipi për informim (A.J.)

 25. November 2019
Nov 172019
 

 

Luten e kipet e interesuara që të përfundojnë obligimet për pjesëmarrje në turneun në futboll „GARAT E KUPËS“, që mbahet më datën 24.11.2019, në Vjenë, pasi që jemi afër përfundimit të afatit për konkurim! Vetëm ekipet që kryejnë obligimin, do të jenë ekipe garuese në këtë turne. Numri maksimal i ekipeve pjesëmarrëse do të jetë 16 ekipe dhe ky numër NUK do të rritet në 20 sikurse në turneun në vitin që shkoj!

Sipas vendimit të kryesisë, në takimin e sotëm, ekipet do të garojnë në katër grupe, ku pas ndeshjeve grupore do të kalojnë në fazën eliminuese. Faza eliminuese e ngushton rrethin e ekipeve që tregojnë sukses, dhe me eliminime do të shkohet deri në finale! Fituesi shpallet FITUES I GARAVE TË KUPËS për vitin 2019 dhe fiton shpërblimin e caktuar për këtë rast!

Falënderojmë Ministrinë e Diasporës dhe të Investimeve Strategjike të Republikës së Kosovës për mbështetje dhe bashkëpunim!  Ministria e Diasporës do të ketë edhe përfaqësues në këtë turne dhe do të ketë shpërblime edhe nga ana e Ministrisë, për ekipet fituese.

Shpërblehen katër vendet e para, me medalje dhe kupa, futbollisti/lojtari, portieri më i mirë, dhe shpërblime tjera, sipas traditave në Ligën Shqiptare të Futbollit në Austri.

Ekipeve që do të jenë pjesëmarrëse ju urojmë suksese dhe ndeshje fair play!

Në emër të kryesisë
Ekipi për informim (A.J.)

 17. November 2019
Okt 292019
 

Menjëherë pas shpalljes së detajeve për TURNEUN NË FUTBOLL të datës 24.11.2019, që do të mbahet në Vjenë, filluan interesimet dhe paraqitjet e para të ekipeve që dëshirojnë të marrin pjesë.

Brenda 24 orëve, pas hapjes së afatit për paraqitje, te anëtarët e kryesisë, dëshirën për pjesëmarrje e shprehën pesë (5) ekipe, të cilat pritet ta kryejnë obligimin (pagesën), e cila ju mundëson që edhe zyrtarisht të figurojnë në listën e ekipeve të rregullta pjesëmarrëse!

Ju kujtojmë që vitin e kaluar ishte tejkaluar numri i ekipeve pjesëmarrëse për 25% më shumë se sa ishta parapa nga kryesia e Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri, prandaj lusim ekipet që të respektojnë datën e fundit për paraqitje, e cila është caktuar të jetë më 17.11.2019.

Pra, paraqitjet deri më 17.11.2019, kurse TURNEU më 24.11.2019!

Ky TURNE NË FUTBOLL, që titullohet „GARAT E KUPËS“, mbështet nga MINISTRIA E DIASPORËS e Republikës së Kosovës, të cilën e falënderojmë për bashkëpunimet tona!

Ju mirëpresim!
Ekipi ër informim (A.J.)

 


 29. Oktober 2019
Okt 202019
 

Me moton „10 VJET LIGË“ u kremtua sot 10 vjetori i Ligës Shqiptare të Futbollit në Austri, në një ambient me mysafirë të ftuar, në mesin e të cilëve ishin edhe përfaqësuesit e intitucioneve tona, si dhe përfaqësues nga Ministria e Diasporës së Repoblikës së Kosovës.

Pas përzgjedhjes së materialit, të marrë nga ekipi teknik, gjatë kremtimit në Ligën Shqiptare të Futbollit në Austri, do të bëjmë përzgjedhjen për publikim, që do ta gjeni ditëve në vijim!

I falënderojmë të gjithë pjesëmarrësit e shumtë që ishin prezenzë në këtë manifestim!
Ekipi për informim! (A.J.)

 

 20. Oktober 2019
Suffusion theme